Főoldal Rólunk Felhívás polgármestereknek Hírek Kapcsolatok
Nagymamákat keres az alapítvány

 2008. Március 13. Vámospércs (HBN –Sz.V.É.)

„Keress magadnak egy vidéki nagymamát!” – így szól a Nagymama alapítvány jelmondata. A budapesti székhelyű civil szervezet kapcsolatot létesített a Vámos – Települések Szövetségével, amelynek a tizenegy magyarországi „vámos” elő és utónevű település a tagja – közöttük a legkisebb hajdúváros is.

A szövetség februári elnökségi ülésen – amelynek Ménes Andrea polgármester is tagja - a napirendek között szerepelt az együttműködési lehetőségek kialakítása a vámos települések és az alapítvány között.

Akkor fogalmazódott meg, hogy a március 1-jén /szombaton/ Vámospércsen megrendezésre kerülő hagyományteremtő disznótor alkalmas lesz arra, hogy a két szervezet aláírja a szándéknyilatkozatot az együttműködésről. A Nagymama Alapítvány részéről Szabó Gábor érkezett a rendezvényre, amelyen azaz örömhír fogadta, hogy már jelentkezett egy nagymama, aki szívesen fogadna vendégségbe városi gyerekeket, vagy családot. Fúró Györgyné és férje kettesben maradtak, miután két fiúgyermekük kirepült a családi fészekből. Saját unokájukat is repesve várják. A városközpontban lévő otthonukon kívül egy tanyát is birtokolnak, ahol sok állat található. A szép természeti környezet is vonzó lehet a városi emberek számára.

Hám László a Vámos Települések Szövetsége elnöke a megállapodás másik aláírója is örömét fejezte ki, hogy éppen a vidéki élet hagyományaihoz kapcsolódó rendezvényen került aláírásra a megállapodás. „A mai világban fontos, hogy a vidéki és a városi emberek közeledjenek egymáshoz, barátságok alakuljanak ki, emberi kapcsolatok épüljenek, amelyek szebbé, tartalmasabbá teszik az életünket.” – mondta a szövetség elnöke a megállapodás aláírása után.

Szabó Gábor megköszönte a lehetőséget, s reményét fejezte ki, hogy minél több városi család kapcsolatba kerülhet egy-egy vidéki családdal, s megismerkedik a falusias élet értékeivel, szépségeivel – legyen az akár egy falusi disznótor!

                         Képaláírás: Hám László (balról) és Szabó Gábor a két aláíró

Fotó és szöveg: Sz.V.É.

(forrás:www.vtsz.eu)