VIP BOX telepítési és használati segédlet

VIP BOX általános kérdések

Használható a VIPBox egyszerre több számítógépen?

Igen. Hálózatos telepítés esetén akár több számítógépről is elérhető a VIP Box adatbázisa. A hálózati telepítéshez kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

A rendszer nagyon sok funkcióval rendelkezik. Hogyan kaphatok több információt a használatáról?

A rendszer rendelkezik egy beépített gyors súgóval és minden funkció és gomb nyújt helyi súgót. A felhasználói kézikönyvet folyamatosan frissítjük, mely letölthető weboldalunkról. Kattintson ide a letöltéshez.

 

Milyen operációs rendszereket támogat a rendszer?

A Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszereket támogatja. A Windows 8 operációs rendszert sem az ügyviteli rendszer, sem az adatbázis kezelő nem támogatja.

 

 

VIP BOX Telepítési segédlet

Hová települ a VIPBox?

A VIP Box program telepítője két mappába helyezi el a fájlokat. Alapértelmezetten az adatbázis kezelő a [c:\oraclexe\app\oracle\], az ügyviteli rendszer pedig a [c:\VIP5] mappába települ.

 

Hol látom, hogy fut az adatbázis kezelő?

A Szolgáltatások képernyőn (Saját gép -> Kezelés -> Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások -> Szolgáltatások) két szolgáltatásnak kell funtia: OracleServiceXE és OracleXETNSListener.

 

oracleservice

 

Érvénytelen DB felhasználónév/jelszó

Nincs elindítva az Oracle adatbázis kezelő szoftver. Elindítani a Start menü -> Oracle Database 11g Express Edition -> Start Database menüpontra kattintva lehet. Windows7 operációs rendszer alatt Rendszergazdaként kell elindítani, mely a menüpontra jobb gombbal kattintva megjelenő gyorsmenüből választható ki.

 

vipboxfuttatas

 

Látszólag nem települ az adatbázis. Mi a teendő?

A Telepítő program tartalmazza az adatbázis telepítőt is. A "VipBoxDemoSetup.exe /nosilent" paranccsal úgy indul a telepítő program, hogy részletesen testre szabható az adatbázis kezelő telepítése. Mindent az alapértelmezett értéken hagyva újra kell telepíteni az adatbázis kezelőt és Demó adatbázist.

 

Nincsenek ékezetek a programban?

A program telepítéskor beállít egy környezeti változót, mely meghatározza az adatbázis elérésének nyelvét. Egyes operációs rendszerek esetén (például Windows XP) a telepítést követően újra kell indítani a számítógépet a környezeti változók érvényesítéséhez.